UK97 “Meindert Cornelis” / OD1 / ZL6 “Hoop op Welvaart” / “Johanna Kouvanje”

HOME

Terug naar boven


UK97 “Meindert Cornelis” / OD1 / ZL6 “Hoop op Welvaart” / “Johanna Kouvanje

Lengte : 19.50 m
Breedte : 5.41 m
Diepte : 2.17 m
Tonns : 49.05 BRT / 0.00 NRT / GT / NT
Type : (ex)motorkotter
Reg.nr :
Teboekstelling : Zwolle 1470
Roepletters : PFXI / PETS / PETL
Class (loc) : Dutch S.I. Nr : 14865
Motor : 336 PK Cummins bj.1967
Casco & Afbouw : Scheepswerf van Bennekom Sliedrecht
Bouwnr :

Gebouwd in 1959 als UK97 “Meindert Cornelis” voor J. de Boer Urk, ingebouwd met een 250 PK Kromhout 4.F.240;
1965 naar OD1 “Hoop op Welvaart” van Jacob van der Klooster OD;
1967 verlengd en hermeten loa. 23.55m / BRT 63.61 en nieuwe motor 336 PK Cummins;
1971 naar ZL6 “Hoop op Welvaart” van Gebr. J. & C.P. van Santbergen Moerdijk;
1975 gesaneerd en naar sportvisserij van Fa. Korperhoek SL;
– naar recreatie als “Johanna Kouvanje” van ?;
is anno nu nog als zodanig in de vaart, ligplaats Herkingen/Grevelingenmeer (?).

foto`s: Henk Perdok (13); Jan vd Veen (8); Jan van Welie (15-16-17); Koos Boersen (14); Kor Sikkema (3); Krijn Klein (5); M. Minneboo (9); Meindert de Boer (2); Sikke Wielstra (1-7-10-12).
bronnen: Shipdata/Henk Perdok/Meindert de Boer – aanpassingen/toevoegingen welkom

HOME

2 comments

  1. Josje Bal van Westenbrugge schreef:

    Ik ben de Johanna waar de Johanna Kouvanje destijds naar vernoemd is. Samen met mijn man heb ik op de kotter gewoond als permanente woning. Onze ligplaats was op het Grevelingenmeer. In 2003 hebben wij noodgedwongen ons schip moeten verlaten om gezondheidsredenen van mijn man die in 2007 overleden is. De kotter mocht zolang voor de kant liggen in Urk bij een ver familielid van mij. Mijn oma kwam van Urk. Dit familie lid heeft de kotter van ons uit handen genomen voor wat zij zeiden de “sloopprijs” van 10.000 euro omdat wij zelf de Kotter niet verkocht konden krijgen. Dit familielid zou het vervoer naar de sloop voor ons regelen. Ik was dan ook heel verbaasd dat ik vlak nadat mijn man was overleden toevallig in de Prinsenland haven in Dinteloord kwam en boven alle masten uit daar twee gouden “kloten” op de masten zag. Die had mij man destijds op mijn verzoek goud geverfd. En toen ik ging kijken lag daar inderdaad “mijn” Johanna. Men was er op aan het verbouwen. Maar mijn vloerbedekking lag nog in het dekhuis evenals de ombouwen om de radiatoren van de centrale verwarming. Ik heb op de steiger naast de boot zitten janken. De kotter is voor zover ik weet dus nog steeds in gebruik voor de recreatie. En ik betaal nu nog steeds van mijn weduwen pensioen af aan de hypotheek die wij er destijds voor hebben moeten afsluiten om onze droom om op een kotter te mogen wonen te kunnen verwezenlijken. Ik zal dit schip waar ik intens van hield nooit vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kotterfoto Spambot check *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies ". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan gaat u akkoord met deze instellingen.

Sluiten